uriad-polshchi-ne-robytyme-sprob-rozblokuvaty-kordon-z-ukrainoiu-cherez-straik-naiblyzhchymy-tyzhniamy-vitseprezydent-asotsiatsii-mizhnarodnykh-avtomobilnykh-pereviznykiv

Уряд Польщі не робитиме спроб розблокувати кордон з Україною через страйк найближчими тижнями - віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників.

 • 26719 переглядiв

Польська влада найближчими тижнями не робитиме жодних спроб розблокувати кордон з Україною через страйк перевізників.  Наразі протестувальників вдалось вмовити тільки не блокувати ще два пункти пропуску. Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Володимир Балін в ефірі телемарафону, пише УНН.

Найближчі два тижні уряд Польщі і, зокрема, новий міністр, який буде не довго новим міністром, вони ніяких спроб розблокувати чотири кордони робити не будуть

- заявив Балін.

За його словами, польські урядовці зустрілися зі страйкарями - і ті пообіцяли не блокувати ще два пункти пропуску.

Коментуючи розгляд блокування пунктів пропуску Радою ЄС на початку грудня, віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників заявив, що на засіданні Польща, Угорщина та Словаччина будуть намагатись повернути дозволи для українських компаній на перевезення товарів."

Те, що на зустрічі за участю Польщі, Угорщини та Словаччини вони будуть відстоювати позицію, що треба повернути дозволи - це факт. Я сподіваюсь, що ЄС прийме зважене рішення, тому що на сьогоднішній день дозвільна система дійсно відсутня, і сьогодні жодним чином права перевізників цих країн українські перевізники не порушують

 - додав він.

Нагадаємо

Транспортна рада ЄС обговорить 4 грудня блокаду польськими перевізниками польсько-українського прикордонного пункту пропуску. Для вирішення проблеми було запропоновано створити додаткові смуги для порожніх вантажівок з України та вдосконалити систему.

Доповнення

Єврокомісар з транспорту Адіна Велян в середу засудила "незалученість" польської влади у пошуку вирішення питання блокування кордону з Україною польськими перевізниками, вважаючи ситуацію "абсолютно неприйнятною.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі