ukenru
upts-kp-cherez-sud-khoche-zaboroniti-peredachu-budinkiv-mikhaylivskogo-monastirya

УПЦ КП через суд хоче заборонити передачу будинків Михайлівського монастиря

 • 11353 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Київська Патріархія УПЦ КП просить суд заборонити передавати іншим особам у користування будинки Михайлівського Золотоверхого монастиря, а також інші об’єкти нерухомого майна. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Окружного адміністративного суду Києва.

"​До Окружного адміністративного суду надійшло клопотання від Київської Патріархії УПЦ КП про забезпечення позову, де позивач, зокрема, просить суд заборонити КМР та КМДА вчиняти будь-які дії щодо передачі в користування іншим особам деяких об’єктів нерухомого майна, якими наразі користується позивач", - вказали у суді.

Як вказано, зокрема, позивач просить суд заборонити КМР та КМДА вчиняти будь-якій дії щодо припинення користування позивачем будинками Михайлівського Золотоверхого монастиря та Церквою Успіння Богородиці Пирогощої. Водночас, позивач просить заборонити КМР та КМДА вчиняти будь-які дії щодо передачі в користування іншим особам, крім Київської Патріархії УПЦ КП, зазначених об’єктів нерухомого майна.

Також зазначається, що позивач просить суд заборонити суб’єктам державної реєстрації юридичних осіб, громадських формувань проводити будь-які реєстраційні дії щодо відомостей, що містяться в ЄДР, у тому числі, але не виключно, скасовувати реєстраційні дії та записи стосовно релігійних організацій:

  • "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату",
  • Свято-Феодосіївський чоловічий ставропігійний монастир міста Києва УПЦ КП,
  • Видубицький чоловічий монастир Київської Єпархії УПЦ КП,
  • релігійна громада парафії Святого рівноапостольного великого князя Володимира Київської Єпархії УПЦ КП у Шевченківському районі міста Києва.

"Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову", - вказали в ОАСК.

У суді також вказали, що нещодавно до ОАСК надійшов позов до Мінкульту щодо скасування наказу, в частині, де зазначено, що втратили чинність накази міністерства про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату", а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.

"Нині суд залишив зазначену позовну заяву без руху та встановив позивачу п'ятиденний строк, з дня отримання відповідної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви, оскільки вона була подана з порушеннями вимог ст. 160 КАСУ", - додали в ОАСК.

Українські Національні Новини

Політика