ukenru
unikalna-ukrayinska-vaktsina-vid-covid-19-priblizno-zmozhe-blokuvati-inshi-virusi-favorov

Унікальна українська вакцина від COVID-19 ймовірно зможе блокувати й інші віруси - Фаворов

 • 15271 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Молекулярно-біологічні дослідження показали, що український кандидат в вакцини від COVID-19 унікальний. Існує велика ймовірність, що українська вакцина зможе блокувати не тільки коронавірус, але і MERS, SARS-1 і, можливо, віруси, які з'являться в подальшому. Про це на ZOOM-конференції розповів професор, доктор медичних наук, міжнародний експерт в сфері охорони здоров'я та епідеміології Михайло Фаворов, передає кореспондент УНН.

"Ми провели ще кілька молекулярно-біологічних аналізів - це дуже сучасні комп'ютерні аналізи геномів. І вони показали, що унікальність української вакцини буде в тому, що велика ймовірність, що вона буде блокувати і MERS, і SARS-1, і, ми сподіваємося, всякі різні віруси, які з'являться в майбутньому. Тому що у них є спільна домена ділянка, яку ми відтворили", - пояснив Фаворов.

Вчений також упевнений, що український кандидат в вакцини має дуже великі перспективи стати провідним вакцинним препаратом в світі.

"Не торкаючись критики інших вакцин, розуміючи, що вони були зроблені як вакцини військового часу (треба було по-швидкому все зробити, щоб почати вакцинацію), я вважаю, що українська вакцина має надійну перспективу стати однією з основних", - зазначив він.

Українські Національні Новини

Суспільство