umierov-zustrivsia-z-borrelem-pidtrymku-ukrainy-v-yii-borotbi-za-nezalezhnist-ta-zmitsnennia-oboronozdatnosti

Умєров зустрівся з Боррелем: підтримку України в її боротьбі за незалежність та зміцнення обороноздатності

 • 88833 переглядiв

Міністр оборони України Умєров зустрівся з представником ЄС Боррелем у Вашингтоні, щоб обговорити подальшу підтримку обороноздатності України, подякувавши ЄС за виділення заморожених російських активів для фінансування боєприпасів, обладнання для протиповітряної оборони та українських виробників.

Умєров зустрівся з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Деталі

Сьогодні міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем у Вашингтоні. Основною темою обговорення стала подальша підтримка України в її боротьбі за незалежність та зміцнення обороноздатності.

Рустем Умєров подякував ЄС за важливе рішення щодо використання прибутків із заморожених активів рф. Нагадаємо, що 21 травня 2024 року Рада ЄС ухвалила рішення направити 90% прибутків від заморожених активів рф до Ukraine Assistance Fund, що є частиною European Peace Facility.

За інформацією, загальна сума відсотків – це 2,5-3 млрд євро щорічно, а перший транш у розмірі 1,4-1,5 млрд євро стане доступним на початку серпня 2024 року.

Крім того, Умєров повідомив, що ЄС та Україна домовилися спрямувати цей транш на три основні напрямки:

- Боєприпаси

- Засоби ППО

- Підтримка українських виробників

Важливо зазначити, що профінансовані ЄС товари повинні бути поставлені Україні до кінця 2024 року. Рустем Умєров наголосив на важливості цих рішень для зміцнення обороноздатності України та підтримки українських виробників.

Дякую ЄС за підтримку та солідарність з Україною в цей критичний час. Разом до перемоги

-  подякував Рустем Умєров.

Умєров зустрівся з міністрами оборони Данії та Нідерландів: обговорили F-16 та інвестиції в українську оборонку10.07.24, 19:38

Популярні

Новини по темі

Вибухи пролунали у Херсоні - ЗМІ

 • 26768 переглядiв