umierov-anonsuvav-yaponsko-ukrainsku-konferentsiiu-shchodo-stvorennia-oboronnykh-pidpryiemstv

Умєров анонсував японсько-українську конференцію щодо створення оборонних підприємств

 • 26275 переглядiв

Міністр оборони України оголосив про плани проведення конференції з метою посилення співпраці з Японією, включаючи створення спільних оборонних підприємств. Було також відзначено підтримку Японії у сфері ІТ, розмінування та надання Україні пакету допомоги на суму 4,5 млрд доларів.

Для активізації подальшої співпраці України та Японії, зокрема щодо створення спільних оборонних підприємств, ініційовано проведення спеціальної японсько-української конференції найближчим часом. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, передає УНН.

Дякую Японії за участь в ІТ-коаліції та коаліції з розмінування, які значно посилюють українську армію. Обговорили це під час теплої зустрічі з Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі

- написав Умєров у Facebook.

Він висловив щиру вдячність японському народу та уряду за всебічну та непохитну підтримку України у боротьбі проти російської агресії.

Також міністр закликав японські компанії, які працюють у сфері високих технологій, електроніки та робототехніки, співпрацювати з українським оборонним сектором. Для активізації нашої подальшої співпраці, зокрема щодо створення спільних оборонних підприємств, посадовці ініціювали проведення спеціальної японсько-української конференції найближчим часом.

Доповнення

Японія виділить Україні 4,5 млрд доларів. Кошти підуть, зокрема, на відновлення держави від російської агресії.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф била по Куп'янську, є пошкодження

     • 34525 переглядiв