ukenru
ultimatum-vlasnikiv-evroblyakh-abo-legalizatsiya-yevronomeriv-abo-chinovniki-peresyadut-na-ukrayinski-avto

Ультиматум власників "євроблях": або легалізація єврономерів, або чиновники пересядуть на українські авто

 • 23163 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Чиновники запевняють, що легалізація автомобілів з єврономерами загрожує вітчизняному авторинку. При цьому самі вони купувати українські автомобілі не хочуть. Про це в коментарі УНН заявив представник "АвтоЄвроСили" Олександр Савченко.

"Якщо наші чиновники хочуть захистити український ринок - нехай пересядуть на Таврії і Славути. Ми ж вважаємо, що українці мають право купувати автомобілі за прийнятними цінами.

Чому в Росії авто коштують на 40% дешевше? Чому європейський автомобіль 90-х років безпечніший, ніж вітчизняний 2010-х? І чому, врешті-решт, Ніна Южаніна сама не пересяде на український автомобіль?" - заявив він.

Нагадаємо, днями Глава комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що питання про легалізацію "євроблях" буде на порядку денному тільки після узгодження захисту вітчизняного ринку. Серед тих, хто категорично проти легалізації "євроблях" - член цього ж Комітету, народний депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш, який лобіює інтереси автокомпаній "АИС", що належить йому та Василю Полякову.

У той же час, подібне протистояння між парламентом і активістами може закінчитися черговим масовим протестом, попереджають в "АвтоЄвроСилі".

"Ми будемо протестувати і будемо відстоювати свої права", - резюмував Олександр Савченко.

Раніше УНН писав про те, як компанії Святаша продають в Україні заборонені російські автобуси.

Українські Національні Новини

Політика