ukrenerho-otrymaie-100-mln-yevro-vid-yes-na-vidnovlennia-enerhetyky

"Укренерго" отримає 100 млн євро від ЄС на відновлення енергетики

 • 16521 переглядiв

"Укренерго" підписало угоду з KfW про грант на 100 млн євро від ЄС на відновлення та захист енергетичної інфраструктури. Кошти підуть на модернізацію підстанцій, ремонт пошкодженого обладнання та посилення захисту об'єктів.

18 липня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький та голова Представництва німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренц Гесснер підписати угоду про виділення 100 млн євро грантових коштів на відновлення та захист. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Укренерго".

Єврокомісія уповноважила KfW спрямувати до "Укренерго" кошти спеціальної бюджетної програми ЄС "Ukraine Investment Facility".

За  100 млн євро  буде профінансовано та реалізовано низку пріоритетних енергетичних проєктів, таких як:

  •  Модернізація високовольтних підстанцій в західних регіонах України та розбудова міждержавних інтерконекторів, які з’єднують Україну з енергосистемою Європи;
  •  Ремонт та відновлення зруйнованого або пошкодженого обстрілами рф обладнання на високовольтних підстанціях, а також закупівля і поставка нового обладнання;
  • Заходи з посилення фізичного захисту підстанцій «Укренерго».

В Укренерго вказаил, що цей грант – це вже друга фаза цільової програми "Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України". 11 червня, під час Берлінської конференції з відновлення України  "Укренерго" підписало з KfW угоду щодо першої фази програми на суму 15 млн євро.

Від початку повномасштабної війни "Укренерго" вже залучило міжнародної допомоги на 1,5 мільярда євро. Зокрема, 324 мільйони євро - були залучені за підтримки KfW.

В Україні запускають гарячу лінію 15-49 з питань енергетики19.07.24, 00:30

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Знакова подія: вчора збили ракету "Іскандер" на Одещині

     • 31597 переглядiв

    У горах біля кордону зі Словаччиною знайшли тіло українця

     • 11304 переглядiв

    В окупованому Луганську місцеві почули чотири вибухи

     • 30725 переглядiв

    Омбудсмен: з окупації повернули ще 12 українських дітей

     • 32229 переглядiв