ukenru
ukrayintsyam-v-yaponiyi-i-pivdenniy-koreyi-dali-poradi-schodo-koronavirusu

Українцям в Японії і Південній Кореї дали поради щодо коронавірусу

 • 10772 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від подорожей до деяких регіонів Кореї, оголошених зонами "спеціального догляду", а тим, хто перебуває в Японії, дотримуватися рекомендацій щодо заходів захисту від зараження хворобою. Про це йдеться у рекомендаціях подорожуючим Консульської служби МЗС України, передає УНН.

"У зв’язку із загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням на території Республіки Корея захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV/COVID-19), Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від подорожей до міста Тегу та міста Чхондо. Урядом Республіки Корея місто Тегу та місто Чхондо оголошені зонами "спеціального догляду", - зазначили у МЗС.

Повідомляється, що владою Кореї було започатковано роботу телефонної служби допомоги для іноземців з питань коронавірусу за загальнонаціональним номером 1339 (для можливості вибору мови після набору 1339 необхідно набрати 4; доступні мови: англійська, китайська, японська, російська, в’єтнамська, тайська, малайська та індонезійська), за яким можна отримати консультації та, у разі необхідності, супровід потенційних пацієнтів до лікарні.

Також у МЗС підкреслили, що, як і громадяни Республіки Корея, іноземці, хворі на коронавірус, лікуватимуться безкоштовно і, у разі перебування на карантині, отримають допомогу на проживання.

У той же час, у зв’язку зі збільшенням на території Японії кількості випадків респіраторних захворювань, спричинених коронавірусом (COVID-19), Міністерство закордонних справ України рекомендує "громадянам України, які перебувають в цій країні, або мають намір її відвідати, та які належать до найбільш уразливих категорій (людей похилого віку та таких, що мають хронічні захворювання), дотримуватися рекомендацій щодо заходів захисту від зараження хворобою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці у Південній Кореї занепокоєні можливими обмеженнями в’їзду на Батьківщину через коронавірус.

Зокрема, рекомендується уникати районів, де зафіксовані випадки захворювань, уникати контактів з хворими людьми, не відвідувати масові заходи, користуватись захисними масками у місцях скупчення людей, дотримуватися особистої гігієни.

У випадку виявлення підвищеної температури та симптомів застуди під час перебування в Японії рекомендується обмежити пересування та невідкладно звернутися до медичного закладу, або за телефоном "гарячої лінії" Japan National Tourism Organization: 050-3816-2787 (із території Японії), +81-50-3816-2787 (з-за кордону).

Співвітчизникам, які продовжують перебувати в Японії та на території Кореї, рекомендуємо зареєструватися у системі "ДРУГ".

У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникненні загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України.

Нагадаємо, за статистикою Міграційної служби Японії, в країні перебуває близько 2 тисяч громадян України. Інформації про заражених серед зазначених людей, крім членів екіпажу лайнера Diamond Princess, станом на 26 лютого, немає.

Українські Національні Новини

Суспільство