ukenru
ukrayintsiv-zaklikali-ne-khoditi-v-gori-na-rizdvo-ye-zagroza-lavin

Українців закликали не ходити в гори на Різдво: є загроза лавин

 • 11961 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. У межах Івано-Франківської області у Карпатах на різдвяні вихідні, 7-8 січня, очікується значна небезпека сходження лавин - людей закликають не йти у походи на високогір'я та у гори. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру.

"У зв'язку із погіршенням погодних умов (сильний вітер, пориви до 20 м/с, на високогір'ї - до 27 м/с, мокрий сніг, сніг, місцями хуртовини) очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень): 7-8 січня - на високогір’ї Івано-Франківської області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин".

"Наполегливо радимо у ці дні утриматись від походів на високогір'я та у гори", - додали у відділі.

Також зазначається, що помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) очікується 6 січня - на високогір’ї Івано-Франківської області, 7-8 січня - на високогір’ї Закарпатської області. А низька сніголавинна небезпека (1 рівень) - 6 січня - на високогір’ї Закарпатської області.

Нагадаємо, найближчими днями погода по Україні погіршиться. 7-9 січня очікуються дощі з переходом у мокрий сніг, місцями - значні опади, на дорогах 8 січня - ожеледиця, очікується зниження температури.

Українські Національні Новини

Суспільство