ukrayintsi-zmenshili-spozhivannya-svitla-potreba-pokrita-na-80-ukrenergo

Українці зменшили споживання світла, потреба покрита на 80% - Укренерго

 • 1065411 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Споживання електроенергії в Україні дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Генеруючих потужностей достатньо для покриття близько 80% споживання. Мережеві відключення - лише в Одеській області. До всіх областей доведені ліміти споживання, у разі перевищення - вводять аварійні відключення, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 2 лютого наступна:

  • Споживання електроенергії: дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів. Наявний обсяг розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.
  • Причина дефіциту: російські масовані ракетні атаки, внаслідок яких пошкоджень зазнали і електростанції та високовольтна мережа. До того ж в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях. Втрата генерації була компенсована виходом з аварійного ремонту та включенням у роботу одного з блоків електростанції та збільшенням виробництва електроенергії гідроелектростанціями. Мережеві обмеження – лише в Одеській області.
  • Обмеження споживання: ліміти споживання, доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення.
  • Ремонт: на двох підстанціях у східному та центральному регіонах країни завершено ремонт трансформаторного обладнання, яке було пошкоджене ракетними атаками росіян восени минулого року. Йде підготовка до включення в роботу. Це дозволить вивести в роботу блоки на електростанціях.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Львів'янин залишився без 9 мільйонів гривень на митниці

     • 1482237 переглядiв