ukenru
ukrayintsi-zmenshili-spozhivannya-elektroenergiyi-na-5-10

Українці зменшили споживання електроенергії на 5-10%

 • 171237 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Українці добровільно зменшили споживання електроенергії на 5-10%. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає УНН.

Цитата

"Ми бачимо, що більшість українців прислухалися до прохання енергетиків зменшити споживання електроенергії. Якщо говорити про масштаб всієї країни – економія становить 5-10%, це тисячі мегават, показник суттєвий", – сказав Герус.

За його словами, економія допомагає енергетикам працювати над ремонтом об’єктів критичної інфраструктури. Він додав, що за відсутності ракетних обстрілів віялові відключення зможуть мінімізувати.

"Зараз робота йде над тим, щоб відключення тривали не чотири-п'ять годин, а півтори-дві. Ремонтні роботи зараз тривають, щоб в майбутньому ми взагалі відійшли від обмеження споживання і в режимі добровільної економії могли надалі споживати електроенергію", – сказав Герус.

Нагадаємо

У ДТЕК повідомили, що найближчим часом віялові відключення світла у Києві та Київській області будуть жорсткішими й тривалішими.

Українські Національні Новини

Економіка