ukenru
ukrayintsi-splatili-107-mln-grn-podatku-na-nerukhomist

Українці сплатили 107 млн грн податку на нерухомість

 • 12011 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. З початку 2019 року громадянами - власниками об'єктів нерухомості сплачено до місцевих бюджетів вже 107 мільйонів гривень податку на нерухомість, що на 45 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби. 

"Станом на 10 квітня поточного року громадянами вже сплачено до місцевих бюджетів 107 млн грн податку на нерухомість, що більше аналогічного періоду минулого року на 45 млн гривень", - вказали у ДФС.

Загалом, за оперативними даними, у поточному році фізичним особам – власникам об'єктів нерухомості сформовано близько 377 тис. податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 23 тис. більше аналогічного періоду минулого року. До сплати визначено податку на загальну суму понад 397 мільйонів гривень, що на 134 мільйони гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно із даними ДФС, найбільші суми нарахувань податку обліковуються у Дніпропетровській - 56 млн грн, Київській - 52 млн грн, Львівській - 28 млн грн, Донецькій - 25 млн грн областях та Києві - 32 мільйони гривень.

Раніше УНН повідомляв, що українці цього року задекларували вже 24 млрд грн своїх доходів, що майже удвічі більше, ніж на початок квітня минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка