ukrayinskiy-kontrnastup-kiyiv-mozhe-povernuti-kherson-do-zimi-frantsuzkiy-general

Український контрнаступ: Київ може повернути Херсон до зими - французький генерал

 • 122176 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Наразі українські війська ведуть контрнаступ на півдні Херсонщини. Наземних оцінок бойових дій ЗСУ немає, але генерал Домінік Трінкван, колишній голова французької військової місії при ООН, заявив, що якщо не буде непередбачених подій на фронті, українці можуть повернути весь правий берег Дніпра, включаючи місто Херсон, до зими. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі

Український контрнаступ на півдні Херсонщини, розпочатий минулого тижня, є наймасштабнішим військовим наступом Києва з того часу, як на початку цього року російські війська були вигнані зі столиці, пише AFP.

Видання задається питанням, чи слід розглядати це як поворотний момент у війні, яка триває вже сьомий місяць?

AFP провело розмову з генералом Домініком Трінкваном, спеціалістом з оборони та колишнім головою французької військової місії при ООН.

Цитата

"Дуже важко дізнатися, як далеко просунулися війська. Однак ми знаємо, що наступ йде майже по всій південній лінії фронту. Є думка, що українці перевіряють російську оборону, щоби створити проломи, а потім відправити підкріплення. В даний час російський напрямок зусиль знаходиться на Донбасі. Українська вісь зусиль знаходиться у Херсонській області", - сказав генерал.

На думку Трінквана, українці методично підготували цей наступ і сконцентрували свої зусилля на тому, щоб досягти успіху:"Вони почали з порушення російської логістики за допомогою далекобійної артилерії, завдавши ударів по складах зброї, вузлам зв'язку, командним пунктам та мостам через Дніпро. Це називається формування поля бою".

Руйнування складів боєприпасів та логістичних вузлів, особливо залізниць, значно дестабілізувало росіян.

"Сьогодні, якщо сили, що дислоковані на захід від Дніпра, перестануть отримувати снаряди, вони вже не зможуть захистити себе. Якщо вони перестануть отримувати їжу, то для деяких підрозділів це буде трагедією", - додав він.

На питання, як далеко за цих умов зможе пройти українська армія і чи можливо повернути місто Херсон, генерал сказав: "Я вважаю, що до зими українці можуть захопити весь правий берег Дніпра, включаючи місто Херсон. Якщо Україні вдасться досягти цієї мети, то це буде великий переворот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прагне повернути Херсон до кінця 2022 року - CNN

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін заявив, що "пік" впливу санкцій пройдено

     • 142945 переглядiв