ukenru
ukrayinski-znamenitosti-sfotografuvalisya-z-kobzarem

Українські знаменитості сфотографувалися з "Кобзарем"

 • 38804 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. До 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка українські артисти, діячі культури та мистецтва знялися у фотосесії з “Кобзарем”. Про це повідомляє УНН з посиланням на організаторів проекту.

Фотопроект “Книга усіх часів” був організований в рамках Міжнародного культурно-просвітницького проекту “Нас єднає Шевченкове слово”, який вже третій рік об’єднує дипломатів, політичних, громадських та культурних діячів навколо постаті українського генія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За читання віршів Т.Шевченка у столичному метро пропонували безкоштовну поїздку

На запрошення куратора проекту, директора Вишгородського історико-культурного заповідника Влади Литовченко до фотопроекту долучилися теле- та радіоведучі Тетяна Гончарова та Світлана Леонтьєва, актори Остап і Дмитро Ступки, Римма Зюбіна й Лариса Кадочнікова, співаки Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян і Аліна Дзендзик, “Міс Україна 2016” Олександра Кучеренко, Генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська” Неля Куковальська, головний режисер Національної опери України Анатолій Солов’яненко, Генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус, а також прем’єри балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов, виконавці головних партій в балеті “Лілея” за однойменною баладою Т.Шевченка.

Для зйомок літературного фотопроекту обрали Київську обласну бібліотеку для юнацтва. Згідно творчого задуму, серед книжкових полиць з “Кобзарями” в руках герої світлин нагадують нам про вічні цінності, які заповідав великий Кобзар.

Над фотопроектом працювала знімальна команда з Вінниці: фотограф Костянтин Ревуцький, візажист/стиліст Дар’я Вельгус та дизайнер/стиліст Катерина Лукашик.

Українські Національні Новини

Культура