ukrayinski-viyska-prosuvayutsya-na-skhodi-zvilnyayuchi-novi-mista-ta-sela-rechnik-mzs-pokazav-foto

"Українські війська просуваються на сході, звільняючи нові міста та села": речник МЗС показав фото

 • 250038 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Українські війська просуваються на сході України, звільняючи нові міста та села, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Twitter, показавши нове фото і наголосивши на важливості військової підтримки Заходу, і що вкрай важливо продовжувати постачання зброї Україні, пише УНН.

Цитата

"Українські війська просуваються на сході України, звільняючи нові міста та села. Їхня мужність у поєднанні з військовою підтримкою Заходу приносить разючі результати. Вкрай важливо продовжувати постачання зброї Україні. Перемогти росію на полі бою означає здобути мир в Україні", - зазначив Ніколенко, оприлюднивши фото.

Ukrainian troops are advancing in eastern Ukraine, liberating more cities and villages. Their courage coupled with Western military support brings astonishing results. It’s crucial to keep sending arms to Ukraine. Defeating Russia on the battlefield means winning peace in Ukraine pic.twitter.com/Mkr18soUmb

— Oleg Nikolenko (@OlegNikolenko_) September 10, 2022

Доповнення

9 вересня Генштаб ЗСУ поінформував, що сили оборони ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку - завдяки вмілим і злагодженим діям ЗСУ, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що станом на вечір 9 вересня ЗСУ звільнили та взяли під контроль понад 30 населених пунктів у Харківській області. Зокрема, 8 вересня Зеленський виклав відео, де військові проінформували Президента про виконання наказу і взяття під контроль Балаклії на Харківщині.

У частині сіл регіону тривають заходи з перевірки та убезпечення території, поступово беруть під контроль нові населені пункти, зазначав Зеленський.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначав 10 вересня вранці, що "ЗСУ проводять успішні операції зі звільнення нашої території від окупантів" і що "звільнено або взято під контроль понад 30 населених пунктів області. І це далеко не все…".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ССО захопили нову російську зброю як трофеї на Харківщині

     • 312743 переглядiв