ukenru
ukrayinski-pereselentsi-gotuyut-pozov-proti-ministra-vnutrishnikh-sprav-velikobritaniyi

Українські переселенці готують позов проти міністра внутрішніх справ Великої Британії

 • 1812473 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. На міністра внутрішніх справ Великої Британії Пріті Пател планують подати позов сотні українських переселенців. Справа в тому, що українці подали заявки на в’їзд до Сполученого Королівства кілька тижнів тому, але досі не отримали відповіді. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі 

Міністерство внутрішніх справ схвалило багато віз для українців, які втікали від російської агресії, але не повідомило заявників. Уряд визнав цю проблему після того, як депутати з усіх палат висловили занепокоєння щодо сімей, які чекають до п'яти тижнів на новини про свою заявку.

Цитата 

"Згідно з останніми даними уряду, 59 000 людей отримали схвалені візи, але ще не прибули до Великої Британії. Лише 15% із 74 700 українців, які подали заявки за спонсорським маршрутом, потрапили до країни", - йдеться у повідомленні. 

Видання зазначає, що заявки дітей зазвичай займають більше часу, оскільки країна вимагає, щоб вони проходили сканування безпеки, якщо вони не мають власного закордонного паспорта. 

Наразі адвокат з питань імміграції та публічного права Аманда Джонс розпочала розгляд справи від імені "багатьох сотень" українців у судовому процесі. Також готується судовий позов від імені дітей-одинаків, які не змогли отримати доступ до прийомних сімей, створених для них у Великій Британії через затримки з отриманням віз.

Доповнення 

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив, що в країні прибуває “велика кількість” біженців з України, і додав, що наразі видано 86 000 віз.

Українські Національні Новини

Новини Світу