ukenru
ukrayinski-paralimpiytsi-viboroli-9-medaley-na-kubku-svitu-z-biatlonu

Українські паралімпійці вибороли 9 медалей на Кубку світу з біатлону

 • 11985 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У перший день змагань Кубку світу з лижних перегонів та біатлону національна паралімпійська збірна команда України виборола дев'ять високих нагород, серед яких дві "золоті", три "срібні" та чотири бронзові медалі, повідомляє УНН з посиланням на Національний комітет спорту інвалідів України.

У категорії сидячи, серед чоловічого спринту переможцем та бронзовим призером Кубку світу став Тарас Радь, який показав результат 25:11,7 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлонна збірна України завоювала "бронзу" на Кубку IBU

Український подіум повністю був охоплений у жінок: Олександра Кононова - золота медаль (19:26,8), Юлія Батенкова-Бауман – "срібна" (19:35,4),Ірина Буй – "бронзова" (20:12,6).

Не менш яскравим став виступ чоловіків з порушеннями зору: весь п'єдестал – український. Дмитро Суярко з гайдом Марчишаком Іваном стали першими (21:12,0), Анатолій Ковалевський з гайдом Мукшиним Олександром - другими (21:21,0), а Юрій Уткін з гайдом Переходою Русланом вибороли бронзову медаль (21:38,5).

У жінок в цій же категорії Оксана Шишкова з гайдом Івановим Володимиром вибороли срібну нагороду (23:07,6), Наталя Рубановська з гайдом Нестеренко Ладоюстали третіми (23:41,9).

Зауважимо, що збірна України стала першою за загальною кількістю нагород та другою після команди Німеччини за "золотом".

Варто зазначити, що 11 березня пройдуть змагання з лижних перегонів на довгій дистанції.

Українські Національні Новини

Спорт