ukenru
ukrayinski-legkoatleti-z-shistma-rekordami-zavershili-paralimpiysku-planetarnu-pershist

Українські легкоатлети з шістьма рекордами світу завершили паралімпійську планетарну першість

 • 9154 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. На території Дубаї підбіг до завершення чемпіонат світу з легкої атлетики серед паралімпійців, повідомляє УНН з посиланням на НКСІУ.

Українці впродовж змагань кілька днів поспіль обіймали лідерські топ-2 та топ-3 позиції за кількістю золотих нагород та за загальною кількістю медалей. Загалом команда виборола 27 високих нагород, з яких 11 "золотих", 8 "срібних", 8 "бронзових".

26 спортсменів національної збірної команди України з 37 учасників чемпіонату світу вибороли високі нагороди (70 відсотків всіх членів збірної, які є учасниками чемпіонату).

Крім того, українські атлети встановили 24 рекорди, з яких - 6 рекордів світу, 11 рекордів Європи і 7 рекордів зазначених змагань, а саме:

• Ігор Цвєтов встановив 6 рекордів, з яких - 2 рекорди світу, 2 рекорди Європи та рекорди чемпіонату у бігу на 200 м і 100 м;

• Олександр Дорошенко встановив 2 рекорди Європи у штовханні ядра та метанні спису;

• Роман Данилюк встановив 3 рекорди, з яких: 1 рекорд світу, 1 рекорд Європи та 1 рекорд чемпіонату у штовханні ядра;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські паралімпійці вибороли 12 нагород на екваторі ЧС зі стрільби

• Максим Коваль встановив 1 рекорд Європи у штовханні ядра;

• Зоя Овсій встановила 6 рекордів, з яких - 2 рекорди світу, 2 рекорди Європи та рекорди чемпіонату у метанні булави та диску;

• Яна Лебєдєва встановила 4 рекорди, з яких - 1 рекорд світу, 1 рекорд Європи та 1 рекорд чемпіонату у метанні диску та 1 рекорд Європи з метання спису;

• Анастасія Москаленко встановила 2 рекорди, з яких 1 рекорд Європи та 1 рекорд чемпіонату.

Варто відзначити, що у загальнокомандному заліку Україна посіла 5 місце серед 117 країн світу за кількістю золотих нагород, поступившись таким країнам, як Китай, Бразилія, Велика Британія та Сполучені Штати Америки залишивши позаду збірну команду Російської Федерації (до складу якої було залучено 73 спортсмена).

Українські Національні Новини

Спорт