ukenru
ukrayinska-delegatsiya-zustrilasya-z-premyerom-khorvatiyi-detali

Українська делегація зустрілася з прем'єром Хорватії: деталі

 • 19124 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Можливості співпраці України з верфями на Адріатиці, будівництво можливого спеціалізованого сталеливарного заводу в Хорватії і зміцнення міждержавного співробітництва в галузі енергетики і туризму були основними темами сьогоднішньої зустрічі прем'єр-міністра Хорватії Андрія Пленковича, надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Хорватія Василя Кирилича, почесного консула України в Хорватії Івіци Піріча і генерального директора Групи Метінвест Юрія Риженкова. Про це інформує українське консульство в Хорватії, передає УНН.

"Зустріч була якісною і конструктивної, і однією з важливих тем була можливість довгострокового співробітництва і постачання хорватських верфей сталлю з нашої компанії на конкурентних умовах. Прем'єр-міністр Пленкович повністю підтримав такі плани, і, якщо хорватські верфі будуть розвиватися і рости, я думаю, ми можемо добитися хорошого співробітництва в цій галузі", - сказав генеральний директор української компанії.

Говорячи про "конкурентних умовах", Риженков пояснив, що мова йде не про продаж продукції нижче собівартості, а про те, що "довгострокові контракти, безумовно, приносять більш вигідні контракти для обох сторін, ніж, коли справа доходить до короткострокових контрактів і короткострокового співпраці".

Василь Кирилич, надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Хорватія, зі свого боку повідомив, що він дуже задоволений зустріччю і сподівається, що Україна і Хорватія значно поліпшать співпрацю, особливо в енергетиці, суднобудуванні і туризмі.

"Хорватська держава - наш великий друг, і прем'єр-міністр Андрій Пленкович багато зробив для нашої країни. Ми хочемо розвивати ці дружні і добрі стосунки, і я впевнений, що це також піде на користь нашій економіці", - сказав він.

Івіца Піріч, почесний консул України в Хорватії, заявив, що одночасне співробітництво хорватських верфей з Метінвестом щодо поставок стали і зі Смарт-холдингом Вадима Новинського в галузі суднобудування дозволить вивести українсько-хорватське бізнес співробітництво на новий, ще більш високий рівень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович персонально поспілкувався під час відеоконференції "Східного партнерства" з Президентом України Володимиром Зеленським та ще раз підтвердив, що незмінно підтримує територіальну цілісність, суверенітет і євроінтеграційні прагнення України.

Українські Національні Новини

Політика