ukrayini-znadoblyatsya-vinischuvachi-schob-vidbiti-zagrozu-z-boku-rosiyi-prezident-polschi

Україні знадобляться винищувачі, щоб відбити загрозу з боку росії - президент Польщі

 • 151495 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Президент Польщі заявив Sky News, що Україні будуть потрібні винищувачі, щоб відбити загрозу з боку росії, інформує УНН.

Деталі

В ексклюзивному інтерв'ю під час свого візиту до Великої Британії Анджей Дуда також попередив, що володимир путін намагається виснажити Захід у своєму прагненні перемогти Україну.

Президент Дуда наполягав на тому, що НАТО має вирішити, чи відправляти сучасні бойові літаки в Україну, на основі консенсусу всього альянсу. Але в цьому інтерв'ю він здався більш відвертим, зазначає Sky News.

Після нещодавньої зустрічі із президентом України Зеленським президент Польщі заявив, що тепер він вважає, що свого часу Україна має отримати сучасні винищувачі для відбиття російської агресії.

«У майбутньому їм також знадобляться сучасні літаки, винищувачі. Нині цінно все, що дозволяє їм мати технологічну перевагу над збройними силами росії».

За його словами, старі польські МіГ-29 радянської доби можуть бути відправлені раніше.

«Ці літаки, на яких українські пілоти можуть працювати щодня, тому що вони літають на такому устаткуванні. Таким чином, передача цього обладнання Україні насамперед уже забезпечить підтримку, тому що вони певною мірою врівноважують росію».

Додамо

Польща один із найактивніших союзників, які наполягають на збільшенні постачання зброї в Україну, але її президент вперше визнав, що Україна має отримати сучасні винищувачі у майбутньому. Але він зазначав, що це не може статися протягом деякого часу, не в останню чергу тому, що українські пілоти потребують навчання та необхідно подолати логістичні проблеми.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі