ukrayini-potribno-12-sistem-patriot-abo-analogiv-dlya-zakhistu-vid-rosiyskikh-raket-podolyak

Україні потрібно 12 систем Patriot або аналогів для захисту від російських ракет - Подоляк

 • 288685 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Україна не зможе захистити всі свої міста від російської ракетної загрози без значного збільшення забезпечення системами протиповітряної оборони, потрібно ще 10-12 Patriot, заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк. Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian, повідомляє УНН.

Деталі

Подоляк сказав, що Україні потрібно 10-12 систем Patriot або аналогів, щоб мати можливість захистити всю країну.

Він заявив, що удари по Одесі за останній тиждень чітко показали, що російська стратегія полягає в бомбардуванні українських міст з метою придушення систем протиповітряної оборони.

"Тактика росії зрозуміла: вони використовують масовані атаки безпілотників, щоб перевантажити наші системи протиповітряної оборони, а потім паралельно мають вікно можливостей використовувати балістичні ракети для ураження об'єктів інфраструктури", - сказав він.

Оскільки в деяких західних столицях зростає «втома від України», Подоляк сказав, що російські ракетні удари по українських містах спрямовані на те, щоб змусити союзників України подумати про те, щоб сказати Києву почати переговори з рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є висока ймовірність ворожих ракетних ударів – Ігнат

Він заявив, що в розмовах із західними лідерами Зеленський наголошував на тому, що навіть із суто фінансової точки зору подальша підтримка України має сенс, і просив більше систем протиповітряної оборони та спеціального озброєння для розмінування та знищення укріплень у рамках контрнаступу.

"Ми розуміємо, що коли ви далеко від війни і ваш електорат каже, що внутрішні проблеми важливіші, важко думати про війну... Але ви можете просто взяти аркуш паперу і порахувати, що дешевше: допомогти Україні перемогти у війні чи мати заморожений конфлікт з усіма ризиками і нестабільністю, які він тягне за собою на довгі роки? Ми пояснюємо це нашим партнерам, але швидкість прийняття рішень не така швидка, як хотілося б. Існує певний хаос у прийнятті цих рішень», - сказав радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: з Німеччиною домовилися про додаткові Patriot

За його словами, необхідно створити координаційний центр, де союзники могли б ухвалювати ці рішення про те, що потрібно в той чи інший момент, і встановлювати графіки поставок у скоординований спосіб.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пошта Молдови тимчасово призупинила відправлення до рф

     • 480373 переглядiв