ukenru
ukrayini-potriben-zakon-pro-sotsialniy-i-pravoviy-zakhist-polonenikh-i-politvyazniv-rf-op

Україні потрібен закон про соціальний і правовий захист полонених і політв’язнів РФ - ОП

 • 21126 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Представництво Президента в АР Крим вважає необхідним ухвалити закон про гарантії соціального і правового захисту з боку держави політичних в’язнів РФ, полонених та їхніх сімей. Про це повідомив постійний представник Президента в АР Крим Антон Кориневич, передає пресслужба Офісу Президента, інформує УНН.

"Щодо незаконно затриманих громадян України, які проживали в Криму, Антон Кориневич повідомив, що, за їхніми даними, наразі 94 українських політв’язні перебувають на території тимчасово окупованого Криму та Російської Федерації, з них близько 70 – це кримські татари", - повідомили в ОП.

За його словами, питання звільнення незаконно утримуваних громадян України постійно порушується представниками української влади, насамперед Президентом України та нашими дипломатами, на міжнародному рівні.

"І, на нашу думку, справді важливо прийняти законодавче регулювання й ухвалити закон, який би стосувався гарантій соціального і правового захисту з боку держави політичних в’язнів, полонених та їхніх сімей", – підсумував Антон Кориневич.

Як повідомлялося раніше в УНН, МЗС запускає платформу для координації міжнародних дій зі звільнення політв’язнів РФ.

Українські Національні Новини

Політика