ukenru
ukrayinets-zamknuv-top-20-sprinterskoyi-gonki-chempionatu-svitu-z-biatlonu

Українець замкнув топ-20 спринтерської гонки чемпіонату світу з біатлону

 • 15866 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Першою особистою гонкою чемпіонату світу-2021 з біатлону в словенській Поклюці став чоловічий спринт, інформує УНН з посиланням на сайт Федерації біатлону України.

Деталі

Як і прогнозували синоптики, гонка пройшла у відмінних для біатлону погодних умовах, які дозволили всім стартовим номерам показувати оптимальні швидкості.

Найкраще ситуацією скористався швед Мартін Понсілуома, який випередив на 11,2 с результат срібного призера Сімона Дестьйо. Обидва біатлоністи закрили усі 10 мішеней. Бронзовий призер француз Жаклен припустився однієї хиби.

Найкращий з українців Артем Прима став 20-м (1), програвши майже 62 с. Дмитро Підручний фінішував 23-м (2), Богдан Цимбал 30-м (0), а Антон Дудченко лише 78-й (3).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пів секунди відділили збірну України від медалі на старті ЧС з біатлону

Спринт чемпіонату світу не вніс особливих змін в боротьбу за лідерство в загальному заліку. Йоханнес Бьо завдяки п'ятому місцю в гонці ще трохи наростив перевагу над Стурлою Легрейдом, який сьогодні фінішував сьомим. За третє місце ведуть боротьбу також два норвежця - Тар'єю Бьо і Йоханнес Дале. Підручний залишився найкращим з українських хлопців і зберіг 29-у сходинку.

Примітно, що у Кубку націй "жовто-блакитні" впритул наблизилися до збірної Білорусі в боротьбі за восьме місце - зараз між двома сусідськими збірними всього три очки. Ну, а лідерство норвежців і тут не викликає сумнівів - 607 очок переваги над командою Франції.

Доповнення

Завтра в боротьбу за особисті медалі ЧС-2021 Поклюки вступатимуть жінки, які також визначать найсильніших в спринтерській гонці.

Українські Національні Новини

Спорт