ukenru
ukrayina-zdobula-18-tu-medal-chempionatu-yevropi-2022-z-vazhkoyi-atletiki

Україна здобула 18-ту медаль чемпіонату Європи-2022 з важкої атлетики

 • 188825 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. На чемпіонаті Європи-2022 з важкої атлетики, що триває у столиці Албанії Тірані, розіграли медалі в чоловічій категорії до 96 кг. Цей вид приніс Україні ще одну медаль завдяки виступу Максима Домбровського. Про це повідомляє "Суспільне Спорт", передає УНН.

Деталі

Збірна України наразі посідає перше місце в медальному заліку.

У першому виді – ривку – українець став шостим. Третя спроба на 165 кг йому не вдалася, тож у протокол пішов результат другої – 162 кг. До трійки призерів у цій дисципліні ввійшли вірмени Давіт Ховханнісян (171 кг) і Ара Аґанян (170 кг), а також молдовець Тудор Брату (165 кг).

Поштовх у Домбровського виявився успішнішим: український важкоатлет продемонстрував три чисті спроби та з 207 кг виборов мале "срібло". Його обійшов лише француз Роман Імадушене (210 кг), а на третій сходинці опинився Ховханнісян (206 кг).

За підсумком двох видів, у двоборстві, Домбровський зупинився за крок до п'єдесталу, посівши четверте місце з 369 кг у сумі: до "бронзи" забракло лише одного кіло. "Золото" виборов Ховханнісян (377 кг), "срібло" – Аґанян (375 кг), а на третьому місці зупинився Імадушене (370 кг).

Для Максима мале "срібло" стало першим у кар'єрі на дорослому рівні. До цього він піднімався на європейські подіуми лише в юніорських і молодіжних категоріях.

Загалом в України тепер 18 медалей на цьому чемпіонаті Європи: 7 золотих, 6 срібних і 5 бронзових. За загальною кількістю нагород, до яких входять що малі, що великі, українська збірна наразі лідирує в медальному заліку.

Нагадаємо

Збірна України виграла усі матчі групового етапу Золотої Євроліги з волейболу серед чоловіків.

Українські Національні Новини

Спорт