ukenru
ukrayina-zdobula-13-medaley-na-etapi-kubka-svitu-z-vesluvannya-v-poznani

Україна здобула 13 медалей на етапі Кубка світу з веслування в Познані

 • 185086 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. У польській Познані завершився другий етап Кубка світу сезону 2022 з веслування на байдарках і каное. Україна здобула 13 медалей. Про це повідомляє “Суспільне:спорт”, передає УНН.

Деталі

Через несприятливі погодні умови всі фінали змагань відбулися в один день, та попри насичений розклад збірна України зуміла піднятися на п'єдестал у семи дисциплінах і завоювати вісім медалей за один день.

Після "срібла" на попередньому етапі в Рачіце перемогу в змаганнях байдарок-четвірок здобули чинні чемпіони світу – український квартет Олега Кухарика, Дмитра Даниленка, Ігоря Трунова та Івана Семикіна. У фіналі українці показали час 1:19.39 хвилини, випередивши більш ніж на секунду команди Німеччини та Франції.

Уже традиційно перемогу байдарочники присвятили Україні та її захисникам.

Усі медалі України на етапі Кубка світу в Познані:

- "Золото": Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов та Іван Семикін (байдарки-четвірки, 500 м), Анастасія Четверікова (каное-одиночка, 500 м), Владислав Єпіфанов (параканое, VL3, 200 м), Микола Синюк (параканое, KL2, 200 м).

- "Срібло": Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк та Даниїл Харечко (каное-четвірки, 500 м), Віталій Вергелес та Андрій Рибачок (каное-двійки, 500 м), Анастасія Горлова та Людмила Кукліновська (байдарки-двійки, 200 м), Марина Мажула (параканое, KL1, 200 м), Наталія Лагутенко (параканое, VL3, 200 м).

- "Бронза": Олег Боровик, Андрій Захаров, Віктор Свиридюк та Павло Алтухов (каное-четвірки, 500 м), Павло Алтухов (каное-одиночка, 1000 м), Анастасія Четверікова та Андрій Рибачок (каное-двійка, мікст, 500 м), Наталія Лагутенко (параканое, KL2, 200 м)

У підсумку Україна завоювала 13 медалей: чотири золоті, п'ять срібних та чотири бронзові. З них шість – у змаганнях із каное, дві – в байдарках, п'ять – у параканое.

У медальному заліку збірна посіла третє місце, поступившись командам Німеччини та Польщі.

Нагадаємо

Український фехтувальник Володимир Станкевич уперше в кар'єрі здобув "золото" на етапі Кубка світу.

Українські Національні Новини

Спорт