ukenru
ukrayina-zasiyala-na-25-30-menshe-kultur-nizh-torik-solskiy

Україна засіяла на 25-30% менше культур, ніж торік – Сольський

 • 107812 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. У цьому році Україна засіяла на 25-30% менше культур, ніж торік. Як заявив під час брифінгу міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, зменшено об’єми посівної ярої кукурудзи, а через проблеми з логістикою, паливом та технікою фермери переходять на посівну дешевших культур, передає УНН.

Цитата

“Посівна кампанія в Україні, не дивлячись на обставини, відбувається досить активно. Є зрозумілі складнощі. В першу чергу, вони пов'язані з логістикою. Фермери та агропідприємства витрачають менше грошей на базові речі. На посівний матеріал вони витрачають менше, але не критично. У них менше грошей на гербіциди, вони економлять, враховуючи перебої з дизелем”, – заявив міністр.

Деталі

За словами Сольського, посівна кампанія цього року відстає по часу через комендантську годину та переміщення техніки.

“Ми бачимо відставання посівної в залежності від культур та регіонів від 25-30%. Окрім проблем, які наявні, погода вносить свої корективи. Цього року холодніше, ніж минулого. Тому зміщується посів на пізніший час”, – додав Сольський.

Він повідомив, що наразі вже зменшено об’єм посівної ярої кукурудзи.

“Фермери переходять на посівну більш дешевих культур. Зокрема, на яру пшеницю. Друга тенденція — перехід на інші культури, які на гектар дають меншу врожайність... Ми відмічаємо зміщення об’єму посівних в сторону соняшника та сої”, – підкреслив очільник міністерства.

Сольський додав, що станом на сьогодні вже засіяно приблизно 7 млн га, що на 25%-30% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо

Управління ООН з координації гуманітарних питань повідомило, що в Україні через війну понад 30% сільськогосподарських полів не використовуватимуть для посіву зернових.

Українські Національні Новини

Суспільство