ukenru
ukrayina-zaproponuvala-oae-vzayemne-viznannya-dokumentiv-pro-vaktsinatsiyu-vid-covid-19

Україна запропонувала ОАЕ взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19

 • 15133 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. ​Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував главі МЗС Об'єднаних Арабських Еміратів шейху Абдуллі бін Заїду Аль Нагаяну взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.

Цитата

“Дмитро Кулеба запропонував шейху Абдуллі бін Заїду Аль Нагаяну укласти домовленість України та ОАЕ про взаємне визнання документів про вакцинацію від COVID-19 для спрощення умов поїздок громадян”, - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що глави української та еміратської дипломатії позитивно відзначили динаміку двосторонньої торгівлі та інвестицій і виконання домовленостей, досягнутих під час офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до ОАЕ 13-15 лютого 2021 року. Вони приділили особливу увагу можливостям розширення портфелю проєктів еміратських інвестиційних фондів в Україні.

Окремою темою розмови стала підготовка до Всесвітньої виставки “Експо-2020”, робота якої розпочнеться 1 жовтня. Глава МЗС України запросив свого еміратського колегу відвідати український павільйон під час святкування національного дня України в рамках виставки 4 жовтня.

Насамкінець, співрозмовники обмінялися запрошеннями здійснити двосторонні візити у зручний для сторін час.

Додамо

У червні цього року Кабінет міністрів України затвердив меморандум між Міністерством внутрішніх справ України та МВС ОАЕ. Документом передбачається взаємне визнання національних посвідчень водія.

Нагадаємо

Стало відомо, що ЄС схвалив дозвіл на в’їзд громадян України і ще деяких країн у межах політики поступового скасування COVID-обмежень на поїздки. Список таких країн має бути оновлений офіційно 15 липня.

Кулеба заявив, що після рекомендацій Європейського Союзу відкрити зовнішні кордони для туристів з України кожна країна-член блоку буде окремо ухвалювати своє рішення про таку можливість.

Українські Національні Новини

Політика