ukenru
ukrayina-zaluchaye-normandskikh-partneriv-dlya-tisku-na-rosiyu-zadlya-vidkrittya-kpvv-v-zolotomu

Україна залучає "нормандських" партнерів для тиску на Росію задля відкриття КПВВ в Золотому

 • 10058 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Україна продовжує активно залучати партнерів по "Нормандському формату" для тиску на Росію з метою відкриття КПВВ в Золотому. Про це заявив заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

"Рішення про відкриття в Золотому КПВВ було прийняте ще в 2016 році, і українська сторона жодним чином не відходила від цієї переговорної позиції, натомість продовжує наполягати на тому, щоб КПВВ було відкрито. Але, як ви знаєте, російська сторона почала пікетувати відкриття КПВВ в Золотому з відкриттям КПВВ в Щастя. Це не передбачено жодними з домовленостей, тому на сьогодні ми так само залучаємо партнерів по Нормандському формату для тиску на російську сторону для того, щоб виконати відповідну домовленість і запровадити КПВВ в Золотому", - заявив Боднар.

Нагадаємо, зі слів представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській та Донецькій областях Павла Лисянського, КПВВ "Золоте" на Луганщині досі не працює через незаконні збройні формування.

Українські Національні Новини

Політика