ukenru
ukrayina-zaklikala-obsye-zaynyati-zhorstkishu-pozitsiyu-schodo-zvilnennya-zaruchnikiv

Україна закликала ОБСЄ зайняти жорсткішу позицію щодо звільнення заручників

 • 8246 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня УНН. Українська сторона під час засідання тристоронньої контактної групи у Мінську закликала ОБСЄ зайняти більш жорстку позицію у питанні звільнення заручників, які утримуються на території ОРДЛО. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає УНН.

"Також закликаємо негайно розблокувати звільнення заручників. Вже давно завершилася верифікація осіб, які ні за які коврижки не бажають переміщатися в ОРДЛО", - заявила І.Геращенко.

Вона нагадала, що верифікація повинна була стати передумовою звільнення, а тому Україна апелює до ОБСЄ закликати всі сторони негайно розблокувати процес звільнення заручників.

"Вже 2 місяці ми очікуємо відповіді РФ і контрольованих ними ОРДЛО на цілком конкретну пропозицію передачі 313 осіб на 88 заручників, яких підтвердили ОРДЛО. Ми також наполягаємо на тому, щоб і координатор ОБСЄ займав більш активну, а не спостережну позицію в звільненні заручників", - підкреслила І.Геращенко.

Крім того під час засідання, за словами нардепа, обговорювалося питання це зниклих безвісти і доступу заручників до медичної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика