ukenru
ukrayina-z-6-veresnya-zvilnila-bilshe-teritoriy-nizh-rf-zakhopili-iz-kvitnya-isw

Україна з 6 вересня звільнила більше територій, ніж рф захопили із квітня – ISW

 • 161013 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Українські військові звільнили з 6 вересня більше територій, ніж російські війська захопили із квітня. Про це повідомляють Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками 10 вересня, передає УНН.

Цитата

«10 вересня українські сили захопили Великий Бурлук, внаслідок чого українські сили опинилися в межах 15 кілометрів від міжнародного кордону. Українські сили прорвали російські позиції на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях і захопили понад 3000 квадратних кілометрів території за останні п'ять днів з 6 вересня — більше територій, ніж російські війська захопили у всіх своїх операціях з квітня», - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вересні під контроль України повернули понад 3000 кв км територій

Деталі

Аналітики також повідомляють, що українські сили, швидше за все, захоплять місто Ізюм у найближчі 48 годин, якщо вони цього ще не зробили.

«Звільнення Ізюму стане найзначнішим військовим досягненням України після перемоги у битві за Київ у березні», - зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ізюм горить, все горить": у окупантів паніка через наступ ЗСУ під Харковом

Повідомляється, що це запобігло б просуванню росії на північний захід Донецької області вздовж траси E40, яку російські військові намагалися використати для обходу українських позицій на лінії Слов'янськ — Краматорськ із флангу.

«Успішне оточення російських військ, що біжать із Ізюму, призведе до знищення або захоплення значних російських сил і поглибить проблеми з живою силою та моральним духом росіян. Російські військові кореспонденти також повідомляли про проблеми при евакуації з Ізюма, вказуючи на те, що українські сили принаймні частково закривають котел у деяких районах», - зазначають аналітики.

Українські Національні Новини

Новини Світу