ukenru
ukrayina-vnochi-perekhodit-na-litniy-chas

Україна вночі переходить на літній час

 • 472271 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Україна у ніч з 25 на 26 березня переходить на літній час, нагадали у Мінекономіки, пише УНН.

Цитата

"26 березня 2023 року о 3 (третій) годині за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину вперед", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Емоційні розлади, діабет, ожиріння та ризики серцево-судинних захворювань: як перехід на літній час впливає на організм людини

Деталі

В Укрзалізниці при цьому попередили, що час відправлення та прибуття поїздів у квитках 26 березня вказується вже з урахуванням переведення стрілок годинника, адже всі зміни внесено й узгоджено заздалегідь.

Доповнення

Перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до урядової постанови від 1996 року.

Щорічно в останню неділю березня о 3 годині годинникова стрілка переводиться на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня – о 4 годині на 1 годину назад.

"Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби", - зазначають у Мінекономіки.

Запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. У ЄС діє директива від 2001 року про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах-членах блоку запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий в кінці жовтня.

Українські Національні Новини

Суспільство