ukenru
ukrayina-vitratila-8-3-mlrd-dolariv-na-viyskovi-potrebi-vid-pochatku-povnomasshtabnogo-vtorgnennya

Україна витратила 8,3 млрд доларів на військові потреби від початку повномасштабного вторгнення

 • 89413 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. З початку війни Україна направила 245.1 млрд гривень (8,3 млрд доларів) на військові потреби, передає агентство Reuters з посиланням на главу українського Міністра фінансів України Сергія Марченка. Він письмово відповів на запитання агенції. Про це інформує УНН.

Деталі

Як стверджує міністр, ці кошти частково мінфін взяв із того, що спочатку було закладено в бюджеті на розвиток. Гроші пішли на все - від купівлі та ремонту зброї до екстреної підтримки внутрішньо переміщених осіб.

За словами Марченка, у квітні Україна отримала 60% запланованих податкових надходжень – у травні та червні ці надходження оцінюються на рівні 45-50% від раніше запланованих.

Марченко сказав, що Києву терміново потрібна іноземна підтримка для посилення, оскільки він змушений спрямовувати мільярди додаткових доларів на надзвичайні витрати.

Україна в квітні отримала майже 2 мільярди доларів зовнішнього фінансування, з яких 719 мільйонів доларів – гранти. За його словами, показник за період з лютого становить 5,4 млрд доларів, включаючи 801 млн доларів.

Цитата

"Якщо не брати до уваги іноземну допомогу, то зараз ми оцінюємо надходження доходів у травні-червні на рівні 45-50% від запланованого, за умови, якщо ситуація не погіршиться", - сказав Марченко.

Нагадаємо

Європейський Союз здійснить виплату другого траншу надзвичайної макрофінансової допомоги для України обсягом 600 млн євро до 20 травня.

Українські Національні Новини

Політика