ukenru
ukrayina-vislovila-protest-bilorusi-za-uchast-u-forumi-regioniv-predstavnika-vladi-krimu

Україна висловила протест Білорусі за участь у форумі регіонів представника "влади Криму"

 • 15065 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Українське міністерство закордонних справ висловило протест через участь представника окупаційної "влади Криму" у форумі регіонів Білорусі та Росії. Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

"Сьогодні до МЗС України був запрошений радник-посланник посольства Республіки Білорусь в Україні для надання пояснень у зв’язку з участю у VII Форумі регіонів Білорусі та РФ представника російської окупаційної адміністрації Володимира Константінова (у форматі відеоконференції)", - повідомили у пресслужбі.

У МЗС наголошують, що "Україна вважає неприпустимими такі недружні кроки білоруської сторони, які ставлять під сумнів приналежність до України тимчасово окупованої Росією АР Крим і міста Севастополь".

"Україна категорично відкидає звинувачення білоруської сторони у нібито втручанні України у внутрішні справи Білорусі, а у помітній останнім часом відчайдушній риториці білоруських чиновників вбачає, на жаль, притаманний МЗС Росії епістолярний жанр", - наголосили у МЗС.

Зазначимо, раніше сьогодні у білоруському посольстві заявили, що "публічні рекомендації та поради українських офіційних осіб, політиків і депутатів по організації внутрішньополітичного життя у білоруській державі, оцінки взаємодії Республіки Білорусь з інтеграційними об'єднаннями є некоректними, такими, що не відповідають духу добросусідства і розцінюються саме як спроба втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь, здійснення впливу на вибір білоруського народу".

Українські Національні Новини

Політика