ukenru
ukrayina-vimagatime-vid-sudu-oon-poperednogo-rishennya-schodo-rosiyi

Україна вимагатиме від суду ООН попереднього рішення щодо Росії

 • 9918 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Україна вимагатиме від Міжнародного суду ООН попереднього рішення про заборону фінансування тероризму Росією. Про це журналістам після засідання уряду заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

“Буде представляти Україну відповідна група фахівців і ми будемо обговорювати ті порушення Конвенції щодо заборони дискримінації, мова йде про кримських татар і про українських громадян в Криму і на Донбасі і заборони фінансування тероризму. Ми ставимо питання про введення попереднього рішення суду, який би заборонив Росії вчиняти ті дії, які вони вчиняють щодо підтримки фінансування тероризму”, — сказав П.Петренко.

За його словами, це будуть цікаві і складні слухання.

Як повідомляв УНН, Міжнародний суд ООН проведе слухання щодо позову України проти Росії 6-9 березня.

Нагадаємо, Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Українські Національні Новини

Політика