ukenru
ukrayina-vidznachaye-den-gidnosti-ta-svobodi-2

Україна відзначає День Гідності та Свободи

 • 20352 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи - у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року, передає УНН.

У цей день відзначають шосту річницю початку масових акцій громадського протесту, що відбулися під час Революції Гідності у листопаді 2013 - лютому 2014 року, вшановуватимуть громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Революція Гідності - політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 року до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу.

У Києві заплановано низку заходів до шостої річниці з початку Євромайдану.

Органи Міністерства внутрішніх справ у кожному місті забезпечуватимуть порядок під час масових акцій у День Гідності та Свободи.

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань створено підрозділ з розслідування злочинів у "справах Майдану". За словами директора ДБР Романа Труби, як тільки ГПУ завершить усі процесуальні дії та передасть матеріали кримінальних проваджень, слідчі приступлять до роботи.

З 20 листопада слідство у справах Майдану зупинено щонайменше до 3 грудня, через те, що у Верховній Раді не встигли проголосувати за зміни до закону про ДБР.

Як раніше повідомляв УНН, з 20 листопада прокуратура втрачає повноваження розслідувати кримінальні провадження. Всі справи щодо злочинів проти активістів Революції Гідності мають бути передані до ДБР.

15 листопада Рада почала розглядати законопроєкт № 2116 про внесення змін до закону України “Про Державне бюро розслідувань” щодо вдосконалення діяльності ДБР, але не встигла розглянути всі правки. Наступне пленарне засідання парламенту заплановано на 3 грудня.

Українські Національні Новини

Суспільство