ukenru
ukrayina-vidpravila-zernovim-koridorom-mayzhe-9-mln-tonn-agroproduktsiyi

Україна відправила "зерновим коридором" майже 9 млн тонн агропродукції

 • 178425 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна відправила на експорт вже 8,9 млн тонн агропродукції "зерновим коридором", сьогодні з українських портів вийшли ще 4 судна. Про це повідомляє Мінінфраструктури, пише УНН.

Цитата

"З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 8,9 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 390 суден з продовольством для країн Азії, Європи та Африки", - вказали у міністерстві.

"Сьогодні, 25 жовтня, в рамках реалізації «Зернової ініціативи» з портів Великої Одеси вийшли 4 судна зі 107,2 тис. тонн агропродукції", - повідомили у відомстві.

Деталі

Зокрема, з Одеського порту, як вказано, вийшов балкер REGIUS, а з порту «Південний» – CAPTAIN J. NEOFOTISTOS, SANIN 1, ZUMRUT ANA.

Судна направляються до країн Європи, додали у Мінінфраструктури.

Доповнення

Українські офіційні особи заявляли, що москва навмисно уповільнює постачання продовольства відповідно до угоди, підписаної в липні між Україною, росією, Туреччиною та ООН.

Міністерство закордонних справ України 24 жовтня закликало світ, зокрема країни Африки та Азії, змусити росію не затримувати роботу "зернового коридору".

CNN зазначав, що в останні тижні росія скаржилася, що частина угоди, що дозволяє експорт її сільськогосподарської продукції та добрив, нібито не дотримується. Посол росії при ООН у Женеві геннадій гатілов заявив минулого тижня, що москва може вийти з угоди, повідомляв Reuters.

ООН тим часом закликало до "термінових заходів" для запобігання затримкам суден із зерном у Чорному морі.

Українські Національні Новини

Економіка