ukenru
ukrayina-v-tkg-zaproponuvala-provesti-dodatkove-zasidannya-bezpekovoyi-grupi

Україна в ТКГ запропонувала провести додаткове засідання безпекової групи

 • 11197 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Сьогодні на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило у форматі відеоконференції за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації, українська сторона запропонувала провести додаткове засідання безпекової групи щодо розведення сил та засобів. Про це інформує пресслужба Президента України, передає УНН.

«Українська сторона запропонувала провести додаткове засідання безпекової групи для досягнення прогресу в питанні розведення сил і засобів на проектних ділянках до наступного засідання ТКГ», - повідомили у Президента.

Зазначається, що завдяки зусиллям української делегації в межах робочої групи з соціально-економічних питань після двотижневої перерви було відновлено роботу українського оператора мобільного зв’язку в ОРДЛО України.

Українська сторона також ініціювала обговорення підходів до розв'язання екологічних проблем в ОРДЛО України. Зокрема, порушила питання безпечного зберігання радіоактивних матеріалів, які знаходяться в ОРДЛО України, та можливості формування групи експертів під егідою МАГАТЕ для моніторингу ситуації. Також делегація порушила питання забезпечення водопостачання у зоні конфлікту.

Нагадаємо, Україна прагне повного відновлення дії українського законодавства на всьому Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика