ukenru
ukrayina-v-odnostoronnomu-poryadku-peredala-rf-vazhkoporanenikh-polonenikh

Україна в односторонньому порядку передала рф важкопоранених полонених

 • 3320898 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Україна в односторонньому порядку передала рф усіх важкопоранених полонених, стан яких дозволяв транспортування, повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, пише УНН.

Цитата

"Україна здійснила гуманітарну акцію та передала росії усіх важкопоранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування, захоплених в полон з початку широкомасштабного вторгнення", - вказав штаб.

Деталі

Участь у передачі взяв Міжнародний комітет Червоного Хреста.

"Україна в односторонньому порядку здійснила передачу важкопоранених та важкохворих полонених окупантів російській стороні. У цьому випадку йдеться не про обмін військовополоненими, а саме про репатріацію: повернення важкопоранених полонених без жодних умов, як це передбачає міжнародне гуманітарне право", - зазначили у штабі.

Водночас, як зауважується, "держава-агресорка, систематично нехтуючи міжнародними нормами, досі утримує в заручниках тисячі українських громадян, зокрема важкохворих і поранених, цивільних, дітей та жінок, літніх людей, а також тих, які потрапили в російський полон ще до початку широкомасштабного вторгнення".

Також зауважується, що росія не лише продовжує утримувати в заручниках цивільних та некомбатантів, але й "відмовляється допускати до місць їхнього утримання представників МКЧХ, не забезпечує їх зв’язком з рідними, належним харчуванням, медичною допомогою, навмисно створюючи нелюдські умови перебування в неволі".

"Україна закликає світову спільноту посилювати тиск на державу-агресорку, аби змусити росію дотримуватися міжнародного гуманітарного права та звільнити з полону всіх незаконно утримуваних громадян України", - наголосили у штабі.

Доповнення

Від початку діяльності Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими на початок березня було здійснено 38 обмінів полоненими, завдяки чому звільнено 1863 особи.

Українські Національні Новини

Війна