ukenru
ukrayina-uvazhno-stezhit-za-viyskovimi-manevrami-rosiyi-pristayko

Україна уважно стежить за військовими маневрами Росії - Пристайко

 • 10493 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Українська сторона так само, як і партнери з Євросоюзу та НАТО, уважно стежить за військовою активністю Російської Федерації. Про це заявив Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до Уряду, передає кореспондент УНН.

"Я так само поділяю занепокоєння. Ми спостерігаємо за тим, що відбувається. Не тільки ми", - сказав Пристайко, відповідаючи на запитання про масштабні військові маневри Росії на кордоні з Білоруссю.

"Наші партнери в НАТО, в ЄС. Ведеться чітка робота, ведеться спостереження з супутників, для того щоб зрозуміти, яка насправді загроза, що насправді хочуть досягти росіяни, коли проводять ці маневри. Скільки з баз, які побудували для проведення навчань, залишається; скільки солдатів, які сили залишаються; яким чином підключається міністерства з надзвичайних ситуацій, військові залізничні підрозділи, МВС Росії; куди і наскільки швидко відбувається це переміщення; чи створює це загрозу для нас, і на яких ділянках. Це все не залишається без нашого аналізу", - заявив міністр.

Як повідомляв УНН, цього тижня Міністерство оборони Росії заявило про намір провести випробування своїх стратегічних ракетних військ в ході триденних навчань "Грім-2019".

Українські Національні Новини

Політика