ukenru
ukrayina-u-6-raziv-zbilshila-eksport-zhivikh-tvarin-do-livanu

Україна у 6 разів збільшила експорт живих тварин до Лівану

 • 17614 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. За рік експорт живих тварин до Лівану виріс у 6 разів та склав 14 млн доларів, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

"У 2016 році розпочався експорт до Лівану живих тварин (ВРХ, овець, кіз). У 2017 році він виріс у 6 разів та склав 14 млн доларів", - сказано в повідомленні.

Також зазначається , що за 2017 рік Україна експортувала до Лівану сільськогосподарської продукції на 204,4 млн доларів. Основними продуктами експорту є кукурудза та пшениця (95,1 млн дол.), насіння олійних культур (43,8 млн дол.) та соняшникова олія (31,1 млн дол.).

В менших обсягах Ліван імпортує з України м'ясо птиці, молочну продукцію, цукор, маргарин, волоські горіхи, корми для тварин та інше.

Як додали у Мінагрополітики, Україна та Ліван зацікавлені у розширенні обсягів двостороннього товарообігу сільськогосподарською продукцією та налагодженні дієвих механізмів співпраці. Такими стали результати зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики Максима Мартинюка з делегацією депутатів Національних Зборів Ліванської Республіки.

Ліванська сторона зацікавлена у збільшення товарообігу, зокрема за рахунок нарощування експорту з України зернових культур, рослинних олій, борошна, а з Лівану – цитрусових, бананів та виноробної продукції. Крім того, Україна може розглядати Ліван як торговельно-економічний хаб, через який можна експортувати продукцію до інших країн Близького Сходу.

Раніше повідомлялось, що з моменту вступу в дію угоди про ЗВТ товарообіг України з Канадою зріс на 60%.

Нагадаємо, завдяки дії ЗВТ, Євросоюз у 2017 році збільшив закупівлю української агропордукції на 37% .

Українські Національні Новини

Економіка