ukenru
ukrayina-torik-vikoristala-ponad-117-mln-dol-pozik-svitovogo-banku

Україна торік використала понад 117 млн дол. позик Світового банку

 • 9367 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Україна торік використала 117,25 млн дол. позик Світового банку за проектами. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінфіну.

"Вибірка коштів позик у 2017 році становила 117,25 млн дол. США, порівняно з 2016 роком вона зросла на 47,63 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на сьогодні Україна впроваджує сім спільних із Світовим банком проектів на загальну суму 2,303 млрд дол. США.

Кошти позик спрямовані на поліпшення транспортного сполучення, розвиток вітчизняних магістральних електромереж, підвищення якості медичних послуг, ефективності соціальної допомоги, якості та ефективності послуг з водопостачання, водовідведення та утилізації твердих побутових відходів, енергоефективності та якості послуг підприємств теплокомуненерго.

При цьому напередодні у Мінфіні разом зі Світовим банком зробили спільний перегляд портфелю проектів СБ в Україні.

Заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Буца підкреслив необхідність підвищення показників вибірки кредитних коштів кінцевими бенефіціарами.

Нагадаємо, у Світовому банку задоволені обіцянкою Президент Петра Порошенка переглянути законопроект про Антикорупційний суд.

 

Українські Національні Новини

Економіка