ukenru
ukrayina-ta-irlandiya-domovlyayutsya-pro-vzayemne-viznannya-covid-sertifikativ-detali

Україна та Ірландія домовляються про взаємне визнання covid-сертифікатів: деталі

 • 18827 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і оборони Ірландії Саймоном Ковеном з приводу взаємного визнання covid-сертифікатів. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що міністри обговорили вакцинацію населення, заходи України та Ірландії щодо протидій пандемії коронавірусу, та спрощення умов поїздок громадян обох країн.

Крім того, глави зовнішньополітичних відомств обговорили взаємодію двох країн у міжнародних організаціях, зокрема в контексті непостійного членства Ірландії в Раді Безпеки ООН.

Цитата

"Україна завершує процес запуску цифрового covid-сертифіката, який буде синхронізований з аналогом ЄС. Взаємне визнання таких сертифікатів між нашими державами спростить поїздки громадян і пожвавить контакти бізнесу. Це стане одним з перших завдань посла України, яка вже через кілька тижнів має прибути в Дублін", - заявив Кулеба.

Нагадаємо

Сертифікати про вакцинацію запрацюють в Україні з 1 липня. Вони будуть діяти до 180 днів. Сертифікат видаватимуть людям, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу.

Під час засідання сьогодні прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив активізувати роботу щодо завершення аудиту українського COVID-сертифіката, який використовуватиметься для поїздок до країн Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Політика