ukenru
ukrayina-ta-aktivnist-nato-bilya-kordoniv-rf-u-kremli-povidomili-temi-kontaktiv-putina-ta-baydena

Україна та активність НАТО біля кордонів РФ: у Кремлі повідомили теми контактів Путіна та Байдена

 • 16040 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Тема України та активності НАТО біля російських кордонів будуть на порядку денному президентів РФ і США Володимира Путіна і Джо Байдена, які готуються. Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, слова якого наводить ТАСС, інформує УНН.

Цитата

"Звичайно, Україна. Багато суперечок навколо України. Звичайно, навколо України буде і те, що для нас є вкрай провокаційними діями збройних сил НАТО, країн НАТО біля наших кордонів", - сказав представник Кремля, відповідаючи на питання про тематику майбутніх переговорів.

Деталі

За словами Пєскова, дії НАТО не можуть залишати Москву байдужою та викликають стурбованість, а також необхідність вживання адекватних заходів.

"Але, вживаючи цих заходів, ми все-таки діємо на своїй території", - заявив Пєсков.

Відповідаючи на запитання про те, в якому вигляді пройдуть переговори Путіна і Байдена, Пєсков зазначив, що "переважнішим для початку є відеоформат", але все залежатиме від рішень глав держав. За словами Пєскова, за термінами контактів поки що визначеності немає, вони можуть відбутися і до Нового року, і пізніше.

Додамо

16 червня на женевській віллі La Grange відбулася зустріч президентів США Джо Байдена та Росії Володимира Путіна. Це була перша зустріч політиків після обрання Байдена президентом США. Всього переговори тривали понад три з половиною години.

Відносини між Вашингтоном і Москвою найнапруженіші за останні роки: це визнають і в Кремлі, і в Білому домі. Сторони, як і раніше, розходяться у всьому, від позиції щодо України та Сирії до ув'язненого лідера російської опозиції Олексія Навального.

Після отруєння Навального та вибухів у чеському Врбетиці США розширили санкції щодо Росії, заявивши, що її "шкідливі зовнішньополітичні дії" становлять "надзвичайну загрозу" для національної безпеки та економіки США. У відповідь на це Кремль вніс США до переліку "недружніх країн" та заборонив консульствам США в РФ наймати громадян Росії та третіх країн.

Сторони також обмінялися висилкою дипломатичних працівників.

Українські Національні Новини

Новини Світу