ukrayina-spodivayetsya-narostiti-eksport-do-izrayilya

Україна сподівається наростити експорт до Ізраїля

 • 9942 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Внаслідок підписання угоди про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем український експорт до цієї країни зросте мінімум на 63,5 млн доларів. Про це повідомила радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Роксолана Підласа в ході брифінгу в будинку уряду, передає кореспондент УНН.

"Ми обраховували середньостроковий ефект. Це було до того, як стали відомі всі ставки по всіх тарифних лініях. Ми очікуємо, що експорт до Ізраїлю зросте мінімум на 63,5 млн доларів. Це більше 10% від обсягу експорту в 2017 році", - зазначила радник міністра.

За її словами, зокрема, очікується, що зросте експорт злакових та молочних продуктів, рослинних олій, напоїв та тютюнових виробів. Крім того, зросте експорт електричних машин та обладнання тощо.

При цьому голова переговорної команди щодо ЗВТ з Ізраїлем В'ячеслав Цимбал додав, що у 2013 році товарообіг України з Ізраїлем становив 1,02 млрд доларів, тож оптимальним для Києва буде повернення до цього показника внаслідок дії угоди.

Нагадаємо, 21 січня Україна та Ізраїль підписали Угоди про зону вільної торгівлі. Процес підписання відбувся в Єрусалимі. З українського боку угоду підписував перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, з ізраїльського боку - міністр економіки Елі Коен.

На думку експертів, торгівля в умовах зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем буде невигідною для України через суворі умови виходу на ізраїльський ринок.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна сподівається наростити експорт до Ізраїля

     • 9942 переглядiв

    Україна скоротила заповненість ПСГ газом до 38%

     • 11823 переглядiв

    Україна вийшла ще з трьох угод в рамках СНД

     • 18240 переглядiв