ukenru
ukrayina-rozrakhovuye-na-novu-veliku-programu-mvf-obsyagom-ponad-15-mlrd-dolariv-shmigal

Україна розраховує на нову велику програму МВФ обсягом понад 15 млрд доларів - Шмигаль

 • 637424 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Розраховуємо на започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад 15 млрд доларів. Про це заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з очільницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні у Києві провели зустріч з очільницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою та командою МВФ.

Обговорили механізми фінансової підтримки України. Ми досягли успіхів у реалізації Моніторингової програми, зокрема фіналізували виконання всіх структурних маяків. Тож розраховуємо на започаткування нової багаторічної великої програми обсягом понад 15 млрд доларів", - написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

За словами прем'єра, планується, що програма з МВФ складатиметься з двох частин: негайна фінансова підтримка та підтримка структурних реформ, що сприятимуть відновленню.

"Був радий почути високу оцінку з боку МВФ зусиль Уряду щодо підтримки макроекономічної стабільності та продовження ключових реформ попри війну. Дякуємо МВФ за важливу підтримку України, яка зміцнює нас у боротьбі за нашу свободу та демократичні цінності", - резюмував Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До повноцінної програми підтримки України залишилися "тижні" – МВФ

Доповнення

У МВФ оцінюють, що Україні цього року може знадобитися фінансова підтримка на суму в межах 40-48 млрд дол.

Українські Національні Новини

Політика