ukenru
ukrayina-rozglyane-pitannya-schodo-priyednannya-do-sanktsiy-yes-proti-lukashenka

Україна розгляне питання щодо приєднання до санкцій ЄС проти Лукашенка

 • 11460 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Українська сторона приєднається до вже ухвалених санкцій ЄС щодо представників білоруської влади, а також розгляне можливість приєднатись до санкцій, які ЄС наразі розглядає. Це передбачає, зокрема, обмежувальні заходи щодо білоруського лідера Олександра Лукашенка. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, передає кореспондент УНН.

"Наша позиція щодо Білорусі з першого дня початку цієї кризи є послідовною та чіткою. Ми приєднались до відповідних заяв Європейського Союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були запроваджені – ми приєднаємось до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, то ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку Європейський Союз ухвалює санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до них", - сказав міністр.

З його слів, питання Білорусі – це чудовий приклад того, як працює передбачена Угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик Європейського Союзу та України, коли "ми дійсно виступаємо єдиним фронтом з найбільш болючих питань".

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу напередодні ухвалила заяву про реакцію ЄС на події у Білорусі, зокрема, вказавши на готовність блоку ввести санкції у тому числі проти білоруського лідера Олександра Лукашенка, "якщо ситуація не покращиться".

Українські Національні Новини

Політика