ukrayina-ratifikuvala-tri-vazhlivi-ugodi-z-yes-u-sferi-ekonomiki-nardep

Україна ратифікувала три важливі угоди з ЄС у сфері економіки - нардеп

 • 227016 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Верховна Рада ратифікувала три важливі угоди з ЄС у сфері економіки, повідомив у четвер народний депутат Ярослав Железняк, пише УНН.

Цитата

"Україна ратифікувала декілька важливих угод у сфері економіки", - написав у Telegram Железняк і перечислив:

  • 0207 - угода між Україною та ЄС щодо участі України в програмі “Єдиний ринок”, "за" - 260
  • 0198 - угода між Україною та ЄС про участь України в Програмі для співробітництва в митній сфері, "за" - 264
  • 0203 - угода між Україною та ЄС щодо участі України в програмі у для співробітництва в галузі оподаткування "Fiscalis", "за" - 265.

Як вказано у пояснювальній записці до законопроекту №0207, програма “Єдиний ринок” – це програма фінансової підтримки ЄС (4,2 млрд євро на 7 років), яка дає можливість посилити та підвищити прозорість Єдиного ринку та забезпечити розвиток його потенціалу задля створення робочих місць, координувати заходи та зменшити адміністративні бар’єри, зосередитись на економічному відновленні промислових екосистем, а також допомагає Єдиному ринку повністю розкрити свій потенціал і забезпечити відновлення Європи після пандемії COVID-19.

Угода щодо митниці, ратифакована законопроектом №0198, як повідомляють автори ініціативи, є основою для співробітництва між Україною та ЄС у підтримці митного союзу та митних органів, які працюють разом та діють як одне ціле. Цілі “Митниці”, Програми Союзу для співробітництва в митній сфері, полягають у захисті фінансових та економічних інтересів Союзу і його держав-членів, забезпеченні охорони та безпеки в межах Союзу і захисті Союзу від недобросовісної та незаконної торгівлі й водночас підтримці законної комерційної діяльності. 

Програма Fiscalis спрямована на підтримку податкових органів для покращення функціонування внутрішнього ринку, сприяння конкурентоспроможності та чесній конкуренції в ЄС. Ухвалення рішення має свторити підстави для приєднання України до програми, головною метою якої є співпраця між країнами у питаннях боротьби з податковим шахрайством, ухиленням від сплати податків та агресивним податковим плануванням, повідомили автори законопроекту №0203.

Доповнення

Верховна Рада у четвер ухвалила за основу законопроект №9346-1д, який є виконанням одразу двох "структурних маяків" з програми МВФ. Рішення провели через парламент перед засіданням правління Фонду щодо України сьогодні ввечері, зауважив народний депутат Ярослав Железняк.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі