ukenru
ukrayina-pratsyuye-nad-otrimannyam-spetsifichnikh-boyepripasiv-vid-krayin-nato

Україна працює над отриманням "специфічних боєприпасів" від країн НАТО

 • 6396 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Україна працює над тим, щоб здобути необхідні спеціалізовані боєприпаси на міжнародних ринках і у країн-членів НАТО. Про це на спільній пресконференції з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу заявив глава МЗС України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

Так, на питання щодо військової допомоги від Естонії Україні, зокрема, постачанням боєприпасів "калібру радянського зразка", Пристайко зауважив, що "та допомога, яку нам надає Естонія - це в першу чергу підготовка наших спеціальних сил з протистояння, в кібернетичній сфері, в лікуванні наших військових - це три основні напрямки, в яких ми працюємо і готові працювати далі".

"Що стосується боєприпасів, нам потрібні не всі боєприпаси радянського зразку. У нас є достатня кількість звичайних боєприпасів. Нам потрібні специфічні боєприпаси, яких так багато не залишилось, на превеликий жаль, ніде - ні в Україні, ані в колишніх країнах радянського союзу. Ми працюємо над тим, щоб здобути ті необхідні спеціалізовані боєприпаси зараз на міжнародних ринках і у наших партнерів, в першу чергу від країн-членів НАТО", - додав міністр.

Нагадаємо, наприкінці листопада має відбутись зустріч президентів України Володимира Зеленського та Естонії Керсті Кальюлайд.

Українські Національні Новини

Політика