ukrayina-povernula-dodomu-z-krimu-sche-dvokh-ditey-yermak

Україна повернула додому з Криму ще двох дітей - Єрмак

 • 12050 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Україна повернула додому двох дітей разом зі своєю бабусею, які змогли виїхати з тимчасово окупованого Криму. Повернувся хлопець 14 років та 8-річна дівчинка. Про це повідомив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, пише УНН.

Цитата

«В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею», - написав Єрмак у Telegram.

Деталі

Голова Офісу Президента розповів, що діти народились в Криму. Після смерті батька та позбавлення батьківських прав їх матері вони опинилися під опікою бабусі.

Через те, що що молодша онука не є кровною родичкою бабусі, оформлення відповідних документів тривало певний час, що не дозволяло раніше виїхати з окупованого Криму.

Після повномасштабного вторгнення росіян активізувався тиск окупаційної адміністрації на людей з проукраїнськими поглядами. Тому бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми.

Вона звернулася до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням допомогти.

«Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора», - зауважив Єрмак.

Доповнення

Україна має домовленості про повернення депортованого в росію з тимчасово захопленого Маріуполя 17-річного Богдана Єрмохіна.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула додому з Криму ще двох дітей - Єрмак

     • 12050 переглядiв

    В Повітряних силах попередили про пуски ракет в напрямку Затоки

     • 19995 переглядiв

    Favbet задонатив 4 млн грн на збір UNITED24 "Безпечне Небо"

     • 12543 переглядiв