ukrayina-posilila-zakhodi-kontrolyu-bilya-pridnistrovya-ta-provodit-fortifikatsiyni-roboti-dpsu

Україна посилила заходи контролю біля Придністров'я та проводить фортифікаційні роботи - ДПСУ

 • 1115418 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Україна посилила заходи контролю біля невизнаного Придністров’я. Наразі проводяться усі необхідні інженерно-фортифікаційні роботи для попередження провокацій, заявив в ефірі національного телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає УНН.

Цитата

“По кордону з Молдовою: треба розуміти, що там є такий сегмент, як Придністров’я, де від моменту повномасштабного вторгнення росії Сили оборони посилили цей напрямок. Ці заходи тривають і зараз. У тому числі відбуваються не тільки посилення підрозділами. Це і проведення усіх необхідних інженерно-фортифікаційних робіт для того, щоб сили оборони мали усі можливості здійснювати всі необхідні заходи на цьому напрямку. І кордону з Молдовою – на напрямку Придністров’я, і кордону з білоруссю, окрім, звісно, також і кордону з країною-агресором, приділяється важлива увага”, – зазначив Демченко.

Деталі

Речник ДПСУ пояснив, що у будь-який момент на цьому напрямку можуть бути провокації, тому Україна має бути готова до всього, і на всіх загрозливих напрямках, у тому числі і на сегменті Придністровському.

“На кордоні з Молдовою, на Придністровському сегменті, рішенням уряду всі пункти пропуску зачинені. Там не здійснюються заходи прикордонного контролю. Але, звісно, що обмежувальні заходи щодо перебування поряд кордону – проводяться, у тому числі і перевірка того, які громадяни перебувають поруч з українським кордоном”, – продовжує представник ДПСУ.

Водночас він додав, що на кордоні Молдови з Україною (не на Придністровському сегменті) функціонують пункти пропуску та забезпечуються заходи прикордонного контролю. Вони посилені, у тому числі, щоб виявляти всіх осіб, які становлять загрозу нашій небезпеці.

Доповнення

Минулої доби авіакомпанія Wizz Air зупинила всі польоти до Кишинева та з Кишинева з 14 березня. Це рішення ухвалене в результаті «недавніх подій у Молдові та високого, але не неминучого ризику в повітряному просторі країни».

14 лютого Республіка Молдова тимчасово закривала свій повітряний простір після того, як було виявлено «невеликий непізнаний об'єкт, схожий на метеозонд». За даними Управління цивільної авіації, польоти були припинені більш ніж на три години.

Це сталося після того, як і Президент України Володимир Зеленський, і президент Молдови Майя Санду попередили, що російські спецслужби мають план знищити Республіку Молдова.

Президент Республіки Молдова Майя Санду нещодавно заявила, що москва має план з підриву країни, «із залученням диверсантів з військовою підготовкою, замаскованих у цивільний одяг, які зроблять насильницькі дії, напади на деякі державні будівлі та захоплення заручників».

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Куп'янськ зранку знову обстріляв ворог, є жертва - ОВА

     • 724244 переглядiв

    Іран очікує візиту голови МАГАТЕ "найближчими днями"

     • 721996 переглядiв